Hoeve Zwarte Arend stal © Jesse Willems

Wat gaan we doen?

Cohousing Zwarte Arend is een cohousingproject op de site van de hoeve Zwarte Arend. Het project omvat 8 woningen, een gemeenschapshuis, een fiets- en tuinberging en een bakkersschouw. Die functies worden ondergebracht in de historische volumes, die we restaureren, en de oorspronkelijke gebouwen, die we heropbouwen.

Cohousing Zwarte Arend werkt in groep een visie uit voor de site en hoe we die zullen bevolken. Geen bouwpromotor of sleutel-op-de-deurconcept. We geven dit project samen vorm, als particuliere bouwgroep en woongemeenschap-in-wording.

Hier komen acht gezinnen samen wonen, werken, spelen en leven. De toekomst biedt heel wat uitdagingen als het over wonen en samenleven gaat. En die gaan wij liever samen aan. Want samen bouwen en wonen, dat heeft heel wat voordelen. We bouwen aan een kleine, warme gemeenschap in een grote, groene omgeving en bundelen onze krachten.

De 21ste eeuw vraagt om een nieuwe manier van wonen. Het huidige tempo waarbij we, elk afzonderlijk, een plekje voor onszelf bouwen, is niet langer vol te houden. Zeker niet in een stedelijke omgeving waar de ruimte sowieso beperkt is. Uitwijken naar de rand werkt het dagelijkse fileleed in de hand. En dan is er nog de betonstop die voorzien wordt voor 2040. Met die gegevens in het achterhoofd delen we het besef dat je beter samen kan bouwen aan een gedeelde plek. En ook dat samen heel wat mooie voordelen met zich meebrengt. Zoals wonen in een groenere omgeving, in een gemeenschap waar we zorgen voor elkaar, met nieuwe mogelijkheden om te experimenteren met ecologische woonvormen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *