Schuur met onze vlag als meiboom

Start!

De bouwwerken zijn nu écht van start gegaan! Hoog tijd dus voor een update!

Plots staat ze daar! Onze schuur! Bijna niet te geloven.

Een tijd geleden behaalden we het hoogste punt op de werf. De meiboomtraditie lieten we dus niet zomaar voorbij gaan! De ‘meiboom steken’ is een Vlaamse traditie die haar oorsprong vindt in de Middeleeuwen en die symbool staat voor voorspoed. Het is ook een manier om de bouwvakkers te danken voor het geleverde werk.

We klonken bij zonsondergang (niet met echte boom, wel met onze cohousevlag) op het hoogste punt, op onze schuur, omdat we nu écht van start zijn!

Schuur met onze vlag als meiboom
Zicht op de schuur van in de wei
Schuur met onze vlag als meiboom
Onze wapperende cohousevlag als ‘meiboom’
Schuur met onze vlag als meiboom

Er is hard gewerkt. Geert spendeerde al ettelijke uren in zijn toekomstige unit, en samen met Wenke metsten zij onder andere hun eigen muren!

Geert gaf aan de geïnteresseerde cohousers zelfs een snelcursus metsen met kalkzandstenen. Kristin legde zelf haar elektriciteit en sanitair, de dakpannen werden gelegd, dakramen steken er in, …

Kortom, in de schuur zaten ze dus niet stil!

Geert en Kristin aan het werk
Geert en Kristin aan het werk

Vorig weekend, op zowat het heetste weekend van dit jaar, zijn we met de werken aan een van onze gemeenschappelijke gebouwen gestart (de fietsen- en tuinberging). 

Onze mannen haalden hun schoppen boven. Er werd gezwoegd en vooral veel gezweet, tot blaren toe werd er geschopt! En daar was hij dan, onze gemeenschappelijke kelder. De fundering is een feit en de komende zomer bouwen we met z’n allen verder!

Ondertussen zijn we ook met de heropbouwwerken van de zomerstal gestart.

We gingen daarvoor een samenwerking aan met Levanto. Levanto is een sociale onderneming en realiseert duurzame en betaalbare tewerkstelling in Vlaanderen. We gaan een samenwerking met hen aan omdat duurzaamheid en sociale tewerkstelling twee waarden zijn die we hoog in het vaandel dragen. Meer info vind je op hun website.

Komende zomer kan je ons regelmatig op de werf vinden, voornamelijk in onze tuinberging in wording, of misschien wel in de moestuin.

#TeamWorkMakesTheDreamWork
Laat dat bouw-‘verlof’ maar komen!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *