Openerfdag cohousing Zwarte Arend © Jesse Willems

Dit zijn wij

Cohousing Zwarte Arend is ontstaan uit de droom van één koppel. Geert en Wenke verloren hun hart aan een prachtige plek en wilden die delen met mensen met een zelfde droom: de droom om samen de schouders te zetten onder een duurzaam project, om er samen te kunnen wonen en te zorgen voor elkaar en de omgeving. De zoektocht naar mensen die mee wilden stappen in dat avontuur groeide heel organisch. Via vrienden, kennissen en familie ontstond de groep die er vandaag staat, nog steeds in de originele bezetting want niemand haakte af doorheen het proces.

De belangrijkste voorwaarde was het delen van een aantal waarden. Die waarden werden door de groep neergeschreven in een charter dat een belangrijke hoeksteen vormt van het project. De groep bestaat uit 8 gezinnen in verschillende vormen: met en zonder kinderen, alleenstaand, nieuw samengesteld. 15 volwassenen en 12 kinderen:

  • Geert en Wenke & Helena en Ramon
  • Jesse en Jolijn
  • Joren en Lotte & Ana en Hasse
  • Joost en Joke & Billie en Dré
  • Kristin & Lenn
  • Luigi en Joy & Alessandro en Vittorio
  • Benjamin en Celeste & Nohre en Emin
  • Sven en Laura & Silke
Groepsfoto cohousing Zwarte Arend © Jesse Willems
Groepsfoto cohousing Zwarte Arend © Jesse Willems

De groep draagt het project en geeft het vorm. Participatie, openheid en betrokkenheid zijn kernwaarden. We streven naar een meer open, geëngageerde manier van samenleven. Die open en betrokken manier van samenleven gaat verder dan het delen van een erf, spullen en ruimtes. Het gaat ook over het delen van onze talenten en diensten.

En we hebben veel mooi talent in huis: een fotograaf, een bende communicatiegekken, een vrijwilligerscoach, een people manager, een productiemedewerker, een bouwheld, een technisch coördinator, een documentairemaakster/sociaal werkster, een lichtman, een psycholoog, een kinesist, twee te gekke leerkrachten. En dan hebben we het nog alleen maar over wat we dagelijks doen als job. Want de productiemedewerker is ook de perfecte cateraar en de kinesist ook master pizzabakker, de fotograaf ook vogelkenner en de technisch coördinator ook cijferfreak.

Al onze talenten zetten we nu al in. En als we samenwonen kan dat alleen nog maar verder groeien. Zodat we niet alleen betrokken zijn op het project, maar vooral ook op elkaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *