(w)erfupdate!

Tuinhuis

Het tuinhuis, het gebouw gelegen aan de (moes)tuinkant van het erf, is nu ook helemaal bewoond. Welkom aan het 5de gezin dat het erf bewoont!

Een dak en ramen voor het woonstalhuis!

Het woonstalhuis heeft opnieuw een dak. Na 1,5 jaar zonder dak te hebben gestaan, zijn we verheugd dat het huis weer droog staat. Er gingen weer originele rode Boomse pannen op en er werden ook dakramen geplaatst zodat er in de nieuwe slaapkamers ook daglicht binnen kan.   

Van zodra het dak er terug op lag, kon het woonstalhuis verder met de werken aan de binnenkant. Vloerverwarming, elektriciteit en sanitair werden gelegd, de spanten werden gezandstraald en behandeld. De muren en het dak werden ecologisch geïsoleerd. Dat deden we met cellulosevlokken. Die zijn gemaakt van gerecycleerd krantenpapier en hebben bijzonder goede thermische en akoestische eigenschappen.

De gevel werd langs de buitenkant opnieuw opgevoegd en ook de stellingen maakten na een lange tijd weer plaats voor een prachtig zicht op de gevels. De laatste hand wordt nu gelegd aan het herstellen van de cementplint en de laatste stukjes voegen.

Na lang wachten is het nu ook eindelijk tijd voor ramen! In het woonhuis komen witte houten ramen, een reproductie van de ramen die er origineel in stonden. Die zijn nog in productie. Op de plekken waar vroeger staldeuren staken en opnieuw openingen of ramen zijn gemaakt, worden nieuwe zwarte aluminium ramen geplaatst.

De zomerstal staat klaar voor het plaatsen van het houtskelet, die komt er hopelijk snel aan. Wanneer de ruwbouwwerken van dit gebouw klaar zijn, zal ook het erf zelf een grote onderhoudsbeurt krijgen. Hopelijk kunnen we aan het begin van de lente starten met het aanleggen van de buitenruimte. De volledige site wordt ‘genivelleerd’. Rioleringen die klaar liggen, worden aangesloten en grachten die origineel op het erf lagen, worden weer hersteld zodat het water zich daarin kan verzamelen.

Tussen al deze werken door zijn er 5 gezinnen die wonen en leven op een werf/erf. Dat wil zeggen: vroeg gewekt worden door kranen en graafmachines. Maar dat is ook elkaar samen van school gaan halen en samen spelen in de tuin!  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *