Wervelende werf

De werf draait op kruissnelheid momenteel.

  • Teamwerk voor de tuinberging
    Ons eerste gemeenschappelijke gebouw is zo goed als afgewerkt. Grote mijlpaal want we hebben dat helemaal samen gebouwd. Ieder van ons heeft er de afgelopen maanden aan meegewerkt, van de wapening plaatsen, de funderingen gieten en het houtskelet van de wanden en het dak tot de gevelbekleding en elektriciteit plaatsen. Onze fietsen en het tuinmateriaal krijgen een plaatsje in het gebouw.
  • Modderige boringen
    De werf is een grote modderpoel. Hoe dat komt? We willen hier wonen en leven met zorg voor de natuur. We zullen onze huizen dan ook op een ecologische manier verwarmen met een warmtepomp. Zo’n warmtepomp haalt warmte diep uit de aarde. En daarvoor zijn er dus diepe boringen gebeurd tot wel 150 meter onder de grond. Bij die boringen kwam er wat water aan te pas, vandaar dus de modderpoel.
  • Zomerstal in heropbouw 
    Wie langs het Walter Plaisierpad wandelt, heeft het vast al opgemerkt: de bestaande gevels werden vakkundig gereinigd. De gevels die in te slechte staat waren, worden met zorg terug opgebouwd. Dat gebeurt allemaal met veel aandacht voor het historische uitzicht: zo werken we met gerecupereerde bakstenen en gebruiken we een kalkmortel in plaats van cement. 

We merken dat voorbijgangers vaak met grote ogen naar de werf kijken. Zit je met een vraag, stel ze gerust hier via onze website, of spreek iemand aan op de werf. We geven je graag meer informatie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *