Hoeve Zwarte Arend moestuin © Jesse Willems

Tijdlijn

Dit hebben we al gerealiseerd.

Voorjaar 2016

Geert en Wenke botsen op de boerderij tijdens hun zoektocht naar een toffe plek om te wonen. Ze worden verliefd op dit ongerepte plekje in de stad. Een wilde droom voor een cohousingproject ontstaat.

Najaar 2016

Geert en Wenke kopen de boerderij.

Zomer 2017

5 andere gezinnen scharen zich achter de droom van een cohousingproject. Ze leren elkaar kennen in het eerste weekend van september en besluiten de droom te realiseren.

Herfst 2017

De groep gaat op zoek naar een architect en maakt plannen om mee te doen aan een wedstrijd van de stad Antwerpen voor vernieuwende, alternatieve woonvormen. We vinden een architect: B-bis architecten zal onze plannen tekenen. We beginnen ons dossier voor de wedstrijd van de stad Antwerpen voor te bereiden.

Winter 2017 – 2018

2 nieuwe gezinnen sluiten aan bij de groep. Onze cohousingploeg is nu compleet. B-bis architecten werkt aan de plannen van ons project. We dienen onze bouwaanvraag en het wedstrijddossier in bij de stad. Ondertussen hebben we contact met een notaris om ons te ondersteunen en een maatschap en vereniging van mede-eigenaars op te richten. De structuur en de teamspirit worden hechter.

Lente 2018

We krijgen te horen van de stad Antwerpen dat we een van de winnaars zijn van de wedstrijd voor vernieuwende, alternatieve woonvormen. Het is voor ons een officiële erkenning van waar we al lang in geloven: we zijn met iets goeds en zinvols bezig. We ontdekken ook dat cohousen administratief een uitputtingsslag is.

Zomer 2018

De bouwvergunning wordt goedgekeurd: weer een stap in de goede richting.

Herfst 2018

Alle administratieve barrières zijn overwonnen: we kunnen met z’n allen eindelijk de grond aankopen. We gaan actief op zoek naar aannemers om het project te realiseren. Omdat we zo enthousiast zijn, beginnen we zelf met de graafwerken van de schuur.

Winter 2018 – lente 2019

De start van ‘fase 1’ van de bouw: de schuur wordt gebouwd en er gebeuren voorbereidende werken aan het zomerstalhuis.

Zomer 2019

Afwerking van de schuur tot casconiveau. Het gemeenschappelijk gebouw voor de nutsvoorzieningen wordt gebouwd.

Herfst – winter 2019

Bewoning van de schuur.

Winter 2019 – 2020

Start renovatiewerken woonstalhuis en start afbraak en funderingswerken tuinhuis.

Lente 2020

Start bouw gemeenschapshuis.

Dit gaan we realiseren.

Zomer-herfst 2020

Start houtskeletbouw tuinhuis. Het gemeenschapshuis wordt afgewerkt. De werven van het woonstalhuis en het zomerstalhuis maken een doorstart. De buitenaanleg start.

Lente 2021

Bewoning tuinhuis.

Zomer 2021

Bewoning woonstalhuis en zomerstalhuis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *